Vysielač je vynechaný

Ďalšie technické problémy (hardvér a softvér) súvisiace s rádiovým internetom - napr. konfigurácia firewallov, antivírusov, webových prehliadačov.

Moderátor: Moderátori

jedy200
Začínajúci užívateľ fóra
Registrácia: 2023-03-11, 21:37

Vysielač je vynechaný

poštaautor: jedy200 » 2023-03-11, 22:08

Dobrý deň, bývam v Złotorii, na okraji Toruňa. Tu sú vysielače vo veľmi veľkej dedine, tak sa volajú Play a T Mobile. Ja osobne bývam 400 metrov od mobilného vysielača Play a T. Všetko sa zdá byť v poriadku, ale. Mám ponuku od T Mobile biznis tarify. Rýchlosti donedávna boli slabé, ale dalo sa použiť internet. V poslednej dobe je vysielač tak upchatý, že niekedy sú rýchlosti sťahovania pod 0,5 MB/s. V Play má iná obchodná ponuka, rovnaký vysielač, niekedy 2 Mbps. Viackrát som to hlásil T-Mobile. Problémy samozrejme nevidia, argumentom je preťažený vysielač. Takže niekde to majú. Po 24 sa stalo, že rýchlosti nad 300 Mbps boli normálne. Včera, predvčerom okolo 270 MBps na mojom ZTE MC7010. Agregácia pásma dokončená v oklamanom 5G aj LTE. Už som vymenil SIM kartu, pretože som si myslel, že niečo kazí. Žiaľ, nie je to tak. A tu je otázne možnosť obísť vysielač, aby sa ZTE neprihlásilo na najbližšiu stanicu. Pretože je to už choré, kontroloval som rôzne routre a tak počas špičiek a cez víkendy prakticky celodenné drámy. Dnes do 17:30 to bolo ok, ale stalo sa ze to bolo 2 Mbps a 200. Po 18tej to bolo este 2 max. Existuje nejaký spôsob, ako sa pokúsiť pripojiť k inému vysielaču?

Mig25
Stará bezdrôtová ruka
Registrácia: 2015-08-25, 18:45

Re: Vysielač vynechaný

poštaautor: Mig25 » 2023-03-12, 13:13

V MC71010 je možné urobiť Cell Lock, takže umyte konkrétnu bunku, ku ktorej sa má pripojiť.
Stačí sa pripojiť k terminálu a vydať príslušný AT príkaz...

jedy200
Začínajúci užívateľ fóra

poštaautor: jedy200 » 2023-03-12, 14:18

mig25 hovorí:V MC71010 je možné urobiť Cell Lock, takže umyte konkrétnu bunku, ku ktorej sa má pripojiť.
Stačí sa pripojiť k terminálu a vydať príslušný AT príkaz...

v poľštine?
Ako terminál cez SSH alebo čo?
Mozes pomoct?

Mig25
Stará bezdrôtová ruka

poštaautor: Mig25 » 2023-03-12, 15:43

MC7010 pripojíte pomocou usb-c kábla k počítaču a po pripojení máte doslova jednu sekundu na spustenie programu https://www.mediafire.com/file/h1fifebz ... 0.exe/file
Potom v zariadeniach pridáte COM zariadenie (nepamätám si, či na to budú potrebné ovládače alebo nie).
Ak ide o zariadenie, buď sa k tomuto COM pripojíte pomocou tohto programu https://www.mediafire.com/file/dn9vvjnx ... l.exe/file
(Je to len v ruštine, ale zvykol som si), alebo akékoľvek iné sériové pripojenie (chudák Putty).
A už ste pripojení k terminálu.
zadáte príkaz ATI a získate informácie o modeme (mal by zobrazovať MC7010).
A teraz príkazy:
AT+ZLOCKCELL? - zobrazí aktuálne nastavenú bunku (ak nebolo nič nastavené, bude to chyba)
AT+ZLOCKCELL=0 - vymaže to, čo je nastavené
AT+ZLOCKCELL=1850,50 – nastaví bunku s PCI na hodnotu 50 a EARFCN 1850
Po nastavení je potrebné resetovať modem (buď fyzicky alebo príkazom AT+CFUN=1,1).
Nastavenú bunku nemožno vymazať pomocou FACTORY RESET, takže si musíte pamätať, že bola pochovaná, a vymazať ju pomocou možnosti 0.

jedy200
Začínajúci užívateľ fóra

poštaautor: jedy200 » 2023-03-12, 16:00

mig25 hovorí:MC7010 pripojíte pomocou usb-c kábla k počítaču a po pripojení máte doslova jednu sekundu na spustenie programu https://www.mediafire.com/file/h1fifebz ... 0.exe/súbor
Potom v zariadeniach pridáte COM zariadenie (nepamätám si, či na to budú potrebné ovládače alebo nie).
Ak ide o zariadenie, buď sa k tomuto COM pripojíte pomocou tohto programu https://www.mediafire.com/file/dn9vvjnx ... l.exe/súbor
(Je to len v ruštine, ale zvykol som si), alebo akékoľvek iné sériové pripojenie (chudák Putty).
A už ste pripojení k terminálu.
zadáte príkaz ATI a získate informácie o modeme (mal by zobrazovať MC7010).
A teraz príkazy:
AT+ZLOCKCELL? - zobrazí aktuálne nastavenú bunku (ak nebolo nič nastavené, bude to chyba)
AT+ZLOCKCELL=0 - vymaže to, čo je nastavené
AT+ZLOCKCELL=1850,50 – nastaví bunku s PCI na hodnotu 50 a EARFCN 1850
Po nastavení je potrebné resetovať modem (buď fyzicky alebo príkazom AT+CFUN=1,1).
Nastavenú bunku nemožno vymazať pomocou FACTORY RESET, takže si musíte pamätať, že bola pochovaná, a vymazať ju pomocou možnosti 0.

Ak sa niečo pokazí, pomôže obnovenie z výroby?
Zaujímalo by ma, prečo v konzole ladenia nie je možnosť Cell Lock
Pre trvalé nastavenie stanice je potrebné zadať číslo zo stanice?

Mig25
Stará bezdrôtová ruka

poštaautor: Mig25 » 2023-03-12, 16:04

Obnovenie továrenských nastavení neodstráni Celllock, ako som písal vyššie, a teda vo všeobecnosti obnoví predvolené nastavenia.
Pretože firmvér Playa na to nemá skrytú kartu na webe.
A nie číslo stanice, iba hodnoty PCI a EARFCN. Tieto čísla sú jedinečné aj v tomto sektore. Musíte ich mať pre konkrétne pásmo a sektor, ku ktorému sa chcete pripojiť. Tým sa zobrazí doplnok chrome (okrem toho, že zobrazuje iba to, s čím sa pripojil) a tieto údaje zobrazuje aj program Netmonster.

Návrat na „Bezdrôtový internet – iné problémy“

Kto je online

Používatelia prehliadajúci toto fórum: Google [Bot] a 2 hostí